Pilgrimsmusslor på sparrisbädd
En av mina favoriter med det bästa som havet kan erbjuda
4 personer
8 Pilgrimsmusslor
1 burk röd stenbitsrom
16 gröna sparrissar
majonäs
creme fraiche
dill
1. Blanda ihop 3-4 matskedar creme fraiche med lika många matskedar majonäs
2. Rör försiktigt i stenbitsrom. Några korn svartpeppar rör om. Låt det stå kallt
3. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper
4. Koka sparrissen i lättsaltat vatten
5. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i varm panna så de får en fin stekyta
Lägg upp 4 sparrissar per tallrik
Placera 2 pilgrimsmusslor ovanpå
En klick av romsåsen ovanp musslorna
En hög romsås vid sidan om
Garnera med en dillkvist
Njut och ta gärna ett välkylt vitt vin till eller en mörk öl