Pilgrimsmusslor à la Budskär

Fisk & Skaldjur

Ett lättlagat recept som ger lite lyx i vardagen...



4 personer

20 st pilgrimsmusslor

10 st stora champinjoner

2 st schalottenlökar

2 st salladslökar

10 st vitlöksklyftor

2,5 dl olivolja

2dl rivet vittbröd

1 knippe persilja

 

1. Ta fram pilgrimsmusslorna (är de frysta låt de tina och torka dem sedan)

2. Riv brödet och skiva champinjonerna.
3. Hacka schalottenlök och salladslök.
4. Krossa vitlöksklyftorna, grovhacka persiljan.
5. Häll i lite olja i en het panna och bryn pilgrimsmusslorna snabbt.
6. Häll i resten av oljan, vitlöken, champinjoner och den hackade löken.
7. Blanda runt i pannan i ca 2 minuter.
8. Lägg i bröd och persilja och blanda runt i ca 1 minut.

Servera direkt ur pannan med en frasig baguette och ett välsmakande vin.

Njut av den fantastiskt enkla och goda rätt!

Kommentera inlägget här: