Majskycklingbröst med potatisbakelse

Kött, Fågel & Vilt



4 personer


600-700 g Majskycklingbröst  
800 g Mandelpotatis
1 påse med små morötter
1 påse riven Västerbottenost
3 frysta smördegsplattor
1 burk pesto
200 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
Salt, socker och peppar
Smör
1 ägg
Balsamico creme

 



1. Skala mandelpotatisen och koka den
2. Tina smördegsplattorna
3. Tag fram majskycklingbrösten
4. Hacka champinjonerna
5. Tag av mandelpotatisen när den är mjuk och låt den ånga av
6. Fräs champinjonerna i het panna och lägg upp på fat
7. När Mandelpotatisen kallnat pressa den och blanda i ¾ delar av Västerbottenosten och champinjonerna. Salta och peppra efter tycke och smak
8. Vispa ett ägg för pensling av smördegen
9. Sätt ugnen på 175 grader
10. Kavla ut smördegsplattorna till dubbelstorlek
11. Lägg en tjock sträng av potatisblandningen på smördegsplattan och rulla ihop
12. Pensla skarvarna med det vispade ägget
13. Dela i 3 till 4 delar. Ställ potatisbakelserna på bakplåtspapper och lägg på toppen av bakelserna resten av Västerbottenosten
14.Bryn majskycklingbrösten i het panna salta och peppra
15. Ställ in dem i ugnen
16.Stek morötterna i het panna, salta och peppra och sist lite socker på
17.Ställ in majskycklingbröst i ugnen och låt stå där i 10-15 minuter
18.Häll upp peston i en skål
19.Tag ut majskycklingbrösten håll dem varma under folie
20.Öka gradantal till 250 g
21. Ställ in potatisbakelserna i ca 12-15 minuter
22.Efter 5 minuter ställ in kycklingbröst under folietäcke och morötterna i ugnen
23.Tag ut kycklingen låt den svalna något skär den i centimeter tjocka skivor och varmhåll under folie
24.Tag ut morötter och potatisbakelse ur ugnen

Placera en bakelse per tallrik. Lägg upp 4-5 små morötter och 3 skivor majskycklingbröst.
Klicka pesto ovanpå kycklingskivorna. Garnera runt tallriken med Balsamico creme 
Servera.

Kommentera inlägget här: