Helstekt Majskyckling med förrätt

Kött, Fågel & Vilt



4 pers   

Förrätt 
                                                                         

1 påse Sciliansk sallad
1 burk lätt soltorkade tomater
1 burk feta ost
Balsamico vinäger

 

1. Lägg upp en hög med sallad på 4 tallrikar
2. Garnera med 3-4 soltorkade tomater per tallrik
3. Lägg upp en hög med feta ost på mitten 
4. Skvätt lite balsamico vinäger runt tallrikskanten






Huvudrätt

1 st färsk majskyckling (Bjäre)
1 knippe persilja
1 vitlök
Extra saltat smör
16 st medelstora mandelpotatisar
5 dl gröna ärtor
1 paket sockerärtor
8 små morötter
8 skivor lufttorkad skinka
Barbeque sås



1. Tag ut majskycklingen
2. Blanda samman smör, persilja och vitlök till en smet
3. Tag in fingret under kycklingens bröstskinn och fyll med blandningen. 
Gör likadant med låren. Det som blir över kan du gnida in resten av kycklingen med.
4. Salta och peppra om du önskar ersätt peppar med grillkrydda
5. Ställ in i ca 1-1,5 timma i 175 graders ugn
6. Skala mandelpotatis och morötter. Koka dem mjuka.
7. Koka ärtorna i microugn
8. Skölj sockerärtorna
9. Tag ut den lufttorkade skinkan
10.Häll av vattnet från morötterna och linda den lufttorkade skinkan runt dem och ställ in i ugn i ca 10 minutet. Häll av vattnet från potatisen.
11.Blanda ihop ärtor och potatis till ett mos.
Håll det varmt
Tag ut kycklingen och låt den vila i ca 5 minuter
12.Koka sockerärtorna i microugn
13.Tranchera kycklingen
Lägg upp på tallrik majskycklingbitar en stor sked med mos,  2 morötter som är inlindade i lufttorkad skinkan,
4-5 sockerärtor och lite barbeque sås till.
Servera ett gott rödvin eller en mörk öl


Kommentera inlägget här: