Grillad havskatt

Fisk & Skaldjur


En enkel rätt som imponerar på grannen


4 pers

2-3 havskattfileer 

1 vitlöksklyfta

1 knippe dill

1 paket tärnad bacon
Smör

Sockerärtor

Färskpotatis

Vitlöks- alt. persilje smör


1. Gnid in 1 sida med vitlök, smör, dill

2. Stek bacon torka av på hushållspapper

3. Grilla undersidan först i ca 4 min, vänd därefter till den insmorda sidan och grilla den i ca 2 minuter.

4.Lägg upp på tallrik en bit havskatt, färskpotatis, sockerärtor,  lägg på en bit kryddsmör och avsluta med att strö över tärnat bacon.

Servera ett gott Chablis vin till!

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Fraj:

skriven

Det såg verkligen fruktansvärt gott ut!! :)

2 Marcus Petersson

skriven

Vilken uppslagsbok! Fantastiskt kul läsning