Fylld bakad potatis med kalkonfile

Kött, Fågel & Vilt



Lite Vardagslyx


4 personer

4 st bakpotatisar
Riven Västerbottenost
Creme Fraiche
Smör
6 hg kalkonfile
10 Champinjoner
1 burk Eriks Bernaise Provencale
Cocktailtomater
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Tvätta potatisarna och picka dem med en gaffel (så spricker inte skalet)
3. Lägg in potatisarna i ugnen och baka dem i ca 1 timma
4. Skölj champinjonerna och skär dem i jämna skivor
5. Tag ut bakpotatisarna
6. Skär av toppen och gröp ur potatisinnehållet. Spara potatisskalet
7. Lägg potatisinnehållet i en skål, blanda i creme fraiche, smör och riven ost
8. Blanda runt, salta och peppra
9. Lägg tillbaks blandningen i potatisskalet
10. Stek kalkonfileen hastigt i panna, salta och peppra
11. Dra ner ugnstemperaturen till 140 grader
12. Ställ in kalkonfileen i ca 15 minuter
13. Ställ in den fyllda bakpotatisen efter 5 minuter
14. Stek champinjonerna gyllenbruna
15. Ställ in i ugn
16. Tag fram en burk med Eriks Bernaise Provencale

Tag ut allt ur ugnen. Skär upo kalkonfilen i jämnstora skivor
Lägg upp på tallrik. Fylld bakad potatis, 3 skivor kalkonfile, ovanpå de stekta champinjonerna, en klick bernaisesås på toppen och en liten klick vid sidan om och garnera med 3 cocktailtomater

Smaklig Spis

Kommentera inlägget här: