Hälleflundra på morots och sparrisbädd

Fisk & Skaldjur
 
 


4 personer

6 - 7 hg Hälleflundra file
4 stora morötter
16 gröna sparrisar
Potatis mjölig
10 skogschampinjoner
4 tunna skivor parmaskinka
1 burk Lallerstedts Lime aoili
Mjölk
Smör
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar

1. Skala potatisen och morötterna
2, Koka potatisen mjuk
3. Dela varje morot i 4 stavar. Samma längd som sparrisen
4, Hacka champinjonerna
5. Skär hälleflundra filen i 4 jämnstora bitar
6. Ansa sparrisen
7. Lägg 4 skivor parmaskinka på bakplåtspapper och ställ in i ugn ca 10 minuter i 200 grader
8. Tag ut parmaskivorna och låt dem svalna
9. Sänk ugnen till 140 grader
10. Stek morotsstavarna i het panna tills de får lite färg. Salta och peppra efter tycke och smak. Sätt in dem i ugnen
11. Stek de hackade champinjonerna. Ställ in i ugn
12. Bryn hälleflundra bitarna runt om. Salt och vitpeppar. Ställ in i ugn
13. Mosa potatisen med en gaffel tillsammans med smör och mjölk. Salta. Blanda i de hackade champinjonerna. Varmhåll
14. Koka sparrisen i lättsaltat vatten
15. Tag fram burken med Lime aioli

Lägg upp på tallrik 4 morots stavar och 4 gröna sparrisen. Lägg dem varannan, Ovanpå hälleflundra filen. Lägg potatisblandningen i monteringsring och tryck till. Tag bort ringen. Sätt dit parmaflanet som ett segel. Lägg en klick med Lime aioli ovanpå fisken.
 

Servera ett välkylt Chenin Blanc till


 

Kommentera inlägget här: