Mojo Rojo

En sås med sydeuropeiskt ursprung passar perfekt till grillat kött. Har vid någrs tillfällen serverat den till Iberico filé (Secreto Iberico) Varit mycket uppskattad
4-6 portioner
4 skivor vitt bröd ( gärna någon dag gammalt)
2 burkar alt 400g Grillad marinerad paprika
4 vitlöksklyftor
2 msk rökt paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
3 msk rödvinsvinäger
ca 1 dl matolja
salt o peppar
1. Börja med att blötlägga bröden ca 1-2 dl vatten. Inte ligga för länge så de faller isär när du tar upp dem. Pressa försiktigt ur en del av vattnet
2. Mixa den grillade marinerade paprikan ihop med övriga ingredienser och det blötlagda brödet till en slät sås. Smaka av. Salta och peppra om det behövs.
Servera till grillat kött gärna Iberico filé så blir det en spansk touch på det som serveras.