Panerad marulksfile med remouladsås

Fisk & Skaldjur
 
2 personer
 
4 hg Marulksfilé
Pankos
Ägg
Mjöl
Frityrolja
Små delikatess potatisar
Små morötter
Salladslök
Hemmagjord remouladsås ( majonäs, creme fraiche, skivad  smörgåsgurka) eller köp färdig
 
1. Skär marulken i jämnstora skivor
2. Lägg mjöl, vispade ägg och pankos i varsin skål för panering. Salta och peppra mjölet samt  vispade äggen
3. Sätt ugnen på 200 grader
4. Smörj en ugnsfast form och lägg i potatis, morötter och skuren salladslök
5. Blanda samman majonäs och Creme fraiche. Skär smörgåsgurkan i små skivor och lägg i blandningen och rör runt. Ställ in i kylskåp tills det är dags att servera
6. Doppa marulksfilébitarna i mjöl, därefter ägg och till sist pankos
7. Värm upp en wokpanna med frityrolja i alt en fritös. Släng i en brödbit för att se att oljan är uppvärmd. Lägg i den panerade maruiken och fritera till gyllenbrun färg. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av. Dra ner ugnen till 150 grader och ställ in de friterade bitarna. 
8. Salta potatis och morötter och ta fram remouladsåsen
Lägg upp på tallrik potatis och morötter och sprid salladslöken över. Placera den panerade marulksfilébiten på tallriken och en klick remouladsås till
Till detta serverade vi en Ripasso från Italien
Smaklig måltid 

Kommentera inlägget här: