Havskräfta på pinne

Allmänt
Med inspiration från Håkan Thörnström en smakupplevelse som förrätt 
 
2 personer
 
6 havskräftor
6 träpinnar
1 klyfta vitlök
1 schalottenlök
0,5 röd chilifrukt
1 vaniljstång
50-75 g smör
4cl Whiskey (blended) eller Bourbon
Salt
 
1. Riv av kräfstjärtarna och skala dem. Spara det kvarvarande för att koka fond på eller som tiltugg när du lagar maten
2. Stick träspettet genom kräftstjärten
3. Hacka vitlök, schalottenlök och chili. Dela och skrapa fröna ur vaniljstången
4. Fräs (inte i altt för het panna) vanilj, vitlök,schalottenlök och chili i rikligt med smör ( använd gärna en wokpanna). Lägg i kräftstärtarna på pinnen, tillsätt whiskeyn och salta. Ta en sked och ös det smälta smöret över kräftstjärtarna
5. Lägg upp 3 kräftsjärtspinnar på resp tallrik och häll över det smälta smöret. Servera omgående med briochebröd alt baguette
Till detta serverade vi ett vin med Sauvignon Blanc druvan
 
 
 
 

Kommentera inlägget här: