Uer ryggfilé med friterad aubergine och zuccinni

Allmänt Fisk & Skaldjur
 
 
2 personer
 
350-400 g Uer ryggfilé ( om din fiskhandlare inte har Uer fråga vad han rekommenderar istället)
1 stor aubergine
1 stor zuccinni
1 liten burk " Hörris favorit" Kräftsjärtar i vitlök (Västkustpojkarna i Billdal köpt den röran i över 20 år hos dem)
1 knippe dill
Till fritering
Frityrolja
Pankos
2 ägg 
Mjöl
 
1. Om inte din fiskhandlare har skurit 2 jämna skivor av Uer ryggfilé får  du göra det
2. Skär aubergine och zuccinni i jämntjocka skivor
3. Lägg mjöl, ägg (vispa samman och lite salt och peppar) och pankos i varsin skål
4. Doppa grönsakerna först i mjöl sedan ägg och sist pankos
5. Sätt ugnen på 150 grader
6. Stek Uer ryggfileerna snabbt i smör i het panna (så de får lite färg). Salta och peppra. Ställ in i ugn tills de har innertemperatur på ca 55 grader
7. Hetta upp oljan i en wokpanna eller fritös.
8. Lägg i de panerade grönsakerna och låt dem få färg. Ta upp med hålslev. Salta och peppra
9. Varmhåll dem i ugn tillsammans med fisken
10. Hacka dillen
Lägg en stor skiva aubergine i mitten på tallriken ovanpå uer ryggfile samt en klick av " Hörris favorit". Placera 3 zuccinni skivor runt. Strö hackad dill över.
 
Vi serverade ett vin med albarino druvan till

Kommentera inlägget här: