Fiskgratäng med rödtungsrullader fyllda med kräftsjärtar

Fisk & Skaldjur
 
2-3 personer
 
8-10 potatisar av mjölig sort
2-3 rödtungsfileer ca 150 g per person
2-3 kokta havskräftor alt havskräftstjärtar om det finns hos din fiskhandlare (inga färdig skalade)
2-3 skivor Serano skinka
1 knippe dill
Smör
Mjölk alt grädde
Ägg
Vitt vin
 
1. Koka potatisen mjuka
2. Skala havskräftorna behåll stjärtarna ( det andra har du som tilltugg när du lagar maten)
3. Lägg upp rödtungsfileerna platt och placera en kräftstjärt och 2-3 dillkvistar på varje fiskfile.  Rulla ihop och linda en skiva Seranoskinka runt
4. Hacka resterande av dillen
5. Häll av vattnet från potatisen och lägg i en klick smör tillsammans med lite mjölk alt grädde rör ihop till ett fast mos. Salta och peppra
6. Sätt ugnen på 170 grader
7. Smörj en ugnsfast form och placera moset längs kanterna. I mitten häller du lite vin i botten och placera rödtungsfileerna ovanpå. Skvätt lite vin på fileerna, en liten klick smör och lite salt/peppar ovanpå. Pensla moset med en äggula och strö över dillen. Ställ in i ugnen till en innertemperatur på rödtungsrulladerna på ca 50 grader
Till detta drack vi ett glas av North End White Trebbiano D´Abruzzo 2018

Kommentera inlägget här: