Ugnsbakad Rotselleri på bädd av blomkålspuré

Allmänt
 
4 personer
 
1 Rotselleri
1 Blomkålshuvud
ca 20 skogschampinjoner
8 skivor Västerbottenost
Tärnad pancetta 
1 knippe persilja 
1 vitlök
smör
senap
1 äggula
ströbröd
Creme fraiche
salt och peppar
 
1. Tvätta rotsellerin och skala den.
2. Lägg rotsellerin på foliepapper och lägg några klickar smör på toppen . salt och peppar. Slå in rotsellerin i ett paket och ställa in den i 190 graders ugn i ca 2 timmar tills den har mjuknat
3. Ansa blomkålen och lägg blomkållsbuketterna på en ugnsfast form med olja rör runt. Ställ in dem i ugnen tills de har mjuknat och fått lite färg.
4. Dela skogschampinjonerna i 4 delar
5 Tag ut rotsellerin och senapspanera dem runt om som en julskinka. Skikta ströbröd över. Öka temperaruren i ugnen tll 220 grader och ställ in rotsellerin tills den får lite färg av senapspaneringen.
6. Lägg pancetttan på en ugnsfast form och ställ in den i ugn tillsammans med rotsellerin så att den får svettas lite. Tag ut blomkålen och varmhåll den.
7 Stek champinjonerna och ställ in dem i ugnen en kort stund innan rotsellerin och pancettan är klara
8. MIxa ihop blomkålen med smör och creme fraiche till en puré. Salta och peppra
9. Skär rotellserin i jämna skivor
10. Hacka persiljan
Lägg upp på tallrik blomkålspurén och placera en skiva rotselleri ovanpå. Lägg skogschampinjoner runt om. Sprid panchettan över, lägg bitar av två skivor Västerbottenost över. Garnera med persilja, Servera smält smör till.
 
Smaklig måltid
 
 
 

Kommentera inlägget här: