Trattkantarellsoppa


 


Nu när hösten är här och det faktiskt är ett riktigt bra svampår så rekommenderas denna goda soppa som fungerar lika bra som en förrätt som en middagsrätt. Det är bara att variera mängden. 
Receptet är för 2-4 personer.

Smaklig måltid!
 
Ingredienser
1–2 schalottenlökar
smör till stekning
1 liter färska trattkantareller (ca 250 g förvällda)
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
½ + ca ½ dl torr sherry
1 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
50-100 g ädelost
½ dl gräslök, skuren i bitar

1. Hacka löken och fräs den mjuk i smör i en kastrull.
Spara några fina små svampar till garnering och låt resten fräsa med löken. (Jag tog den lilla skörden av gula kantareller och garnerade med).
2. Tillsätt vatten, buljongtärning och ½ dl sherry till svampen när svampvätskan kokat in. Låt småkoka 10–15 minuter. Stek den sparade svampen i smör.
3. Tillsätt grädden till soppan och låt koka ytterligare några minuter. Mixa sedan soppan slät. Smaka av med lite mer sherry, salt och nymald peppar.
4.  Värm upp soppan och häll upp i skålar. Garnera med en bit av ädelosten och de sparade stekta svamparna i skålarna och strö till sist över gräslöksbitar.





 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0