Wallenbergare med potatisstomp



En klassisk rätt att njuta tillsammans med goda vänner

4 personer

1 påse Mandelpotatis
Smör
Creme fraiche
ca 1/2 kg Kalvfärs
2 äggulor
3-4 dl vispgrädde
Ströbröd
Gröna små ärtor
Rårörda lingon
Salt och peppar
Grönt till garnering

1. Dela mandelpotatisen i 4 delar och lägg dem i en ugnsfast form gärna med smörpapper under. Ställ in dem i 200 graders ugn
2. Blanda samman kalvfärs med äggulor i en matberedare tillför salt och peppar.
3. Tillsätt grädden och blanda väl. Blir smeten för lös kör matberedaren en stund till
4. Sikta ströbröd över en skärbräda. Forma 4 lika stora Wallenbergare och placera dem ovanpå ströbrödet på skärbrädan. Platta försiktigt ut dem med fuktig hand. Gör ett mönster med en stekspade. Sikta över ströbröd.
5. Stek Wallenbergarna i het panna runt om. Salta och peppra.
6. Tag ut mandelpotatisen ur ugnen, Dra ner ugnen till 150 grader och ställ in Wallenbergarna tills dem känns klara.
7. Blanda samman mandelpotatisen med smör och creme fraiche till ett potatisstomp. Salta och peppra
8. Lägg upp på tallrik ett torn med mandelpotatisstomp. Placera wallenbergaren intill. Placera en hög med gröna ärtor och rårörda lingon intill. Garnera med något lämpligt grönt som finns tillgängligt
Till detta serverade vi ett vin från Sydafrika Terra Hutton Carbernet Sauvignon 2014




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0