Hälleflundra o Lax med mandelpotatisstomp



 
 
4 personer
3-4 hg Hälleflundra file´
3-4 hg Laxfilé
1 påse mandelpotatis
1 påse västerbottenost
6 stora morötter
12 gröna sparrisar
3 rödbetor
1 paket panchetta
1 knippe dill
Aioli
smör
creme fraiche
Salt o peppar

1. Aioli;
Kör en stor vitlöksklyfta i mixer
Tillsätt en äggula, dijonsenap, lite vinäger mixa samman
Dropp i olja och mixa mellan varven, Gör aiolin, konsistens efter eget tycke och smak. Ev. lite salt
2. Skala rödbetorna och tärna dem
3. Ansa sparrisen
4. Skala morötterna och skär dem i samma längd som sparrisen, halvera dem längs med
5. Sätt ugnen på 200 grader
6. Koka mandelpotatisen med skal på
7. Ställ in morötterna i ugnen, ringla lite olja över tills dem mjuknat något
8. Blanda i en ugnsform rödbetstärningar och panchetta. Ställ in i ugn
9. Hacka persiljan
10. Skär hälleflundra och lax i jämna bitar ( om inte redan din fiskhandlare har gjort det
11. Dra ner ugnen till 165 grader
12. Ställ in fiskbitarna med lite smör på tills de nått önskad innertemperatur
13. Mixa samman mandelpotatis, västerbottenost (ca halva påsen), lite creme fraiche och smör till en stomp. Salta och peppra
Lägg upp på tallrik ett torn med potatisstomp, varva morötter med sparris, placera lax och hälleflundra ovanpå. En klick aioli på fiskbitarna, Sprid rödbetstärningar med panchetta över. Garnera med dill
Till detta passar det bra med vin med Pinot noir druvan eller Cabernet Sauvignon och även Albarino druvan om man föredrar vitt vin till fisk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0