Tapas a la Hörmander


Små rätter skall avnjutas i goda vänners lag

4 personer

Tapas 1 Grön sparris med smulad varmrökt lax toppad med parmesan
1 bunt grön sparris
Varmrökt lax som smulas försiktigt i mindre bitar
Riven parmesan

Koka den gröna sparrisen i lättsaltat vatten
Lägga upp på portionstallrik 2-3 gröna sparrisar
Strö den smulade varmrökta laxen över och toppa med riven parmesan

Tapas 2 Avocado bakelse
2 st avocado
1 kg färska räkor
Creme fraiche
Majonäs
8 tunna baguette skivor
1 Citron
Pepparmix

Skala räkorna
Gröp ur avocadon
Blanda samman avocado, majonäs och creme fraiche till en smet
Lite peppar i rör om
Lägg upp på baguette skivorna avocadosmeten och räkorna ovanpå
Garnera med citronskiva till och strö de räkor som blir över runt på serveringsfatet för avocado bakelsen

Tapas 3 Pilgrimsmussla på rostad blomkålspuré

1 Blomkålshuvud
8 pilgrimsmusslor
Smör
Creme Fraiche
Salt och peppar

Rosta blomkålsbuketterna i 200 graders ugn till den får färg och mjuknar något
Torka pilgrimsmusslorna på hushållspapper
Blanda samman blomkålen med smör och creme fraiche till en smet. Salta och peppra
Grilla eller stek pilgrimsmusslorna hastigt på het grill eller panna. Salta och peppra lite
Lägg upp i 8 portionsskålar blomkålspurén och placera en pilgrimsmussla ovanpå

Tapas 4 1 påse varmrökt lax i kuber ( kan du även använda till den varmrökta laxen som smulas över den gröna sparrisen )
Lägg upp i serveringsskål

Tapas 5 Grillad Spansk Navarra korv
Grilla den hel och skär den i skivor alt. skär den i skivor och ställ in den i ugnen tillsammans med blomkålen när den rostas tills den får fin färg och släpper lite vätska
Lägg upp i serveringsskål

Till detta serverade vi Karcher Pinot Gris 2014 från Österrike 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0