Oxfilé med gorgonzola och jordärtskocksstomp


Ett litet experiment på jordärtskocka och äpple som blev en lyckad smakkombination.

4 personer

600 gram Jordärtskockor
1 äpple
4st oxfiléskivor a 175 g (svensk)
200 g gorgonzola
1 paket Haricot verts
4st kvisttomater
smör
salt och peppar
grönt till garnering

1. Skala jordärtskockor och äpplet.
2. Lägg jordärtskockorna i en ugnsfast form och ringla lite olja över. Ställ in i 200 graders ugn tills de mjuknar.
3. Skär äpplet i klyftor och ställ in i ugn när jordärtskockorna har mjuknat lite och ringla lite olja över.
4. Skölj Haricot Verts och ställ in dem i ugnen samtidigt som äpple klyftorna.
5. Stek oxfiléskivorna hastigt i het panna. Salta och peppra efter tycke och smak.
6. Dra ner ugnen till 150 grader.
7. Lägg en rejäl bit gorgonzola på varje oxfiléskiva.
8.Ställ in i ugn till innertemperatur på 57 grader om du önskar medium.
9. Tag ut jordärtskockor och äpple ur ugnen. Blanda samman med smör till stomp konsistens och lite salt.
10. Lägg upp på tallrik haricot verts och ovanpå en oxfilé skiva. Använd en serveringsring för att få ett vackert upplägg av jordärtskocks/äpple stompet. Garnera med något grönt ovanpå stompet och 1 tomat intill.

Till detta serverade vi Antonio Moral 2011 med 100% Tempranillo från Ribera del Duero.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0