Hälleflundra med rostad blomkål och sparris




4 personer

6-8 hg hälleflundra filé
1 stort blomkålshuvud
2 buntar grön sparris
16-20 skogschampinjoner
2 paket tärnad pancetta
1 knippe dill
Creme Fraiche
Majonnäs
2-3 vitlöksklyftor
Salt och peppar

1, Gör en snabb aioli. Blanda Creme Fraiche med majonnäs, pressa i vitlöken. Häll upp i skål och garnera med lite hackad persilja. Låt stå kallt
2. Ansa blomkålen i små buketter. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite olja över, rör om. Ställ in i 195 graders ugn
3. Ansa sparrisen och skär den i jämna bitar. När blomkålen har mjuknat något, lägg in sparrisen på samma plåt. Ringla lite olja över.
4. Skär champinjonerna i 4 lika bitar stek dem tillsammans med pancetta i het panna. Blanda i resten av den hackade dillen och lite svart peppar. Dra ner ugnen till 140 grader. Varmhåll i ugn tillsammans med de rostade grönsakerna.
5. Halstra 4 bitar hälleflundra filé i het panna. Salta och peppra, ställ in i ugn. När den nått innertemperatur på 54-56 grader. Tag ut ur ugn.
6. Salta de rostade grönsakerna
7. Lägg upp på tallrik. De rostade grönsakerna i mitten, sprid runt om champinjoner och pancetta. Lägg hälleflundra filé i mitten på tallriken och en klick aioli på toppen

Till detta serverade vi Bills Pinot Noir 2011

Havskattfilé med medelhavssmak


 
4 personer
 
6-8 hg byxad havskattfilé
1 stor aubergine
1 stor squash
1 purjolök
4 potatisar
1 Citron
Aioli
Creme fraiche
Majonnäs
Vitlök
Salt och peppar
1. Skär potatisen i jämna kuber (gärna med skal på)
2. Snitta purjolöken i 4 delar och skär jämna skivor
3. Skär Aubergine i jämna kuber
4. Skär squashen i jämna kuber
5. Sätt ugnen på 200 grader
6. Blanda samman creme fraiche och majonnäs och blanda i vitlök efter tycke och smak. Ställ aiolin kall
7. Häll olja i en ugnsfast plåt lägg i potatis och purjolök rör om och ställ in i ugn. Efter ca 10 minuter lägg i aubergine och squash på samma plåt lite olja och rör om. In i ugnen
8. Skär havskattfilé i jämna skivor
9. Stek dem i panna, salta och peppra
10. Dra ner ugnen till 150 grader när grönsakerna har mjuknat något och fått färg. Ställ in havskattfileerna i ugnen ca 10 minuter
11. Tag ut grönsaksblandningen ur ugnen salta och ev. lite peppar rör om
12. Skär citronen i 4 delar
Lägg upp på tallrik grönsaksblandningen i mitten jämna till kanterna så att det blir en jämn snygg hög. Lägg havskattfilé bit ovanpå, en klick aioli och en citronklyfta på sidan
Till detta serverade vi Les Grezes Pinot Noir 2014




Sparrismousse med havskräftstjärtar

 
4 personer

12-16 små havskräftor
2 buntar grön sparris
Creme Fraiche
Citron

1. Ansa sparrisen
2. Skala havskräftorna och spara stjärtarna
3. Koka sparrisen i lätt saltat vatten
4. Låt sparrisen rinna av
5. Skär 2 citron skivor och halvera dem
6. Skär sparrisen i bitar
7. Kör sparrisen i en mixer tillsammans med lite Creme Fraiche
Lägg upp på tallrik/skål. sparrismoussen och placera 3-4 havskräftstjärtar ovanpå och garnera med en halv citron skiva
Till detta serverades ett vitt vin från South Australia Milton Park Chardonnay 2014



RSS 2.0