Hälleflundra med kantareller
4 personer
6-8 hg Hälleflundra, Be fiskhandlaren att skära 4 jämnstora bitar
16 st Små sommarmorötter
16 små färskpotatisar
1 paket tärnad panchetta
Kantareller antal efter tycke och smak
Aioli gör en egen eller köp en färdig burk Eriks är bra
Något grönt att garnera med
1. Lägg in morötter och potatis i en ugnsfast form. Häll i lite olja och rör runt. Du kan lägga bakplåtspapper i botten om du vill att det skall vara lättare att ta ur dem ur formen. Ställ in i 200 graders ugn
2. Stek den tärnade panchettan och ställ den åtsidan
3. Stek hälleflundra bitarna hastigt i varm panna. Salt och peppar.
4. Dra ner värmen på ugnen till 150 grader och ställ in i hälleflundran till en innertemperatur av 56-57 grader
5. Stek kantarellerna i varm panna och varmhåll dem
6. Ta fram aiolin
7. Salta och peppra morötterna och potatisen
Lägg upp på tallrik 4 morötter. Placera hälleflundra ovanpå. Lägg 3-4 potatisar intill. Lägg panchetta ovanpå hälleflundran och på toppen kantareller. Placera en klick aioli intill. Garnera med något grönt
Till detta serverade vi ett vin med pinot noir druvan
Wannameiräka med wokad kålmix
4 personer
1 burk med Vannameiräka (kan köpas hos Fiskhandlare)
1 påse Kålmix Vitkål och Morot
Soja
Olja
1. Häll lite olja i wokpannan
2. Lägg i kålmixen
3, Woka tills mixen fått lite färg
4. Lägg i lite söja på slutet och rör runt
5.Lägg upp på 4 tallrikar den wokade kålmixen och placera ovanpå Vannameiräkorna. Ringla över den lag som räkorna ligger i
Till detta serverade vi en Brooklyn Lager
Grillad havskatt i foliepaket
4 personer
6-8 hg havskattfilé (byxad)
16 små färskpotatisar
1 knippe små morötter
1 knippe grön sparris
1 knippe dill
1 citron
olja
smör
salt och peppar
ugnsfolie
1. Börja med att tvätta potatisen och woka/alt lägg i ugn tills den mjuknat något Låt dem svalna
2. Skär morötterna i jämna storlekar och är de stora halvera dem på längden
3. Ansa sparrisen och skär den i jämna bitar
4. Grovhacka dillen
5. Skär havskatten i jämna bitar
6. Riv av en bil folie och klicka på lite olivolja. Placera potatis, morötter, sparris och havskatten i en hög på foliearket. Sprid över dillen och lägg en smör bit på toppen. Stäng foliepaketet
7. Placera foliepaketen på grillen och låt det ligga där ca 20 minuter
8. Lägg upp foliepaketet på tallrik och öppna det, salta och peppra. Garnera med citronklyfta
Till detta serverade vi ett vitt vin från Kroatien