Grillad Baby Squid

Allmänt
 
Min favoriträtt när vi besöker Sydeuropa. En av mina överraskande matupplevelser på ön Brace i Kroatien som serverade grillade baby squid på en liten krog uppe i bergen.
Min fiiskhandlare Västkustpojkarna i Billdal har numera baby squid i deras utbud
 
4 personer
 
400 g baby squid ( 8 st)
2 citroner + 1 citron till marinad
Marinad
1 dl olivolja
1-2 vitlökskyftor
1/2-1 st Citron pressad citronsaft
Salt och Peppar
 
Aioli gör en egen alt köp färdig ( både Eriks och Mannerströms är bra)
 
1. Om bläckfisken är fryst. Tina den i kylskåp alt i kallt vatten. Torka av den på hushållspapper
2. Blanda samman marinaden och lägg i bläckfisken. Förvara den i kylskåp i minst 4 timmar
3. Gör en egen aioli eller ta fram den du köpt
4. Tänd grillen
5. Dela 2 citroner i halvor
6. Tag upp bläckfisken ur marinaden och låt den rinna av.
7. Lägg citronerna med fruktsidan neråt på griillen ( låt dem få en fin färg)
8. Grilla bläckfisken tills den får en grillfärg ( tar inte många minuter)
9. Lägg upp på tallrik 2 baby squid, 1 halv citron och en klick aioli
Till detta passar det att servera öl alt ett passande vitt vin ( Chardonnay)
 
Kommentera här!