Marinerad skreitorsk

Allmänt
Med inspiration från Håkan Thörnström. En smakupplvelse
 
2 personer
 
4 hg skrei alt torskrygg
2 dl olivolja
2 äpplen ( vinteräpplen)
1 cm rättika
50 g oliver svarta urkärnade
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
1 citron
1 lagerblad
1 knippe dill
salt
 
1. Skär torsken i jämna bitar, lägg dem i en form så att bitarna nästa täcker botten och salta
2. Skala äpplena och skär dem och rättika, lök och vitlök i bitar. Häll av oliverna
3, Pressa citronsaft samt riv skal av citronen. Hacka dillen
4. Värm olivoljan tillsammans med ovan skurna bitar och oliverna
5. Tillsätt äppelcidervinäger, honung, citronsaft ,det rivna citronskalet, lagerblad och hackad dill
6. Häll lagen över torskbitarna och låt det svalna till rumstemperatur
Servera i mindre portionsskålar tillsammans med Briochebröd alt baguette
Njut av denna underbara rätt tillsammans med ett passande vin
 
Kommentera här!