Högrevs Hamburgare

Kött, Fågel & Vilt



Tillaga hamburgare som proffsen

4 personer

7-8 hg Högrev
12 potatisar av klyftbar sort
12 morötter
1 burk Lallerstedts Hamburgerdressing eller gör en egen
1 påse grönsallad till
Salt och peppar
Olja

1. Tag fram köttkvarnen
2. Ställ ett långsmalt fat under med plastfolie utlagt
3. Börja mala Högreven direkt ner på fatet med plastfolie
4. Lägg ihop den malda högreven försiktigt. lägg plastfolien runt och rulla en tjock korv i den tjocklek som du vill ha dina hamburgare. Ställ in i kylen
5. Skala potatisen och skär dem i den storlek som du önskar pommes stripsen
6. Skala morötterna och gör stavar av dem i den tjocklek som du önskar
7. Lägg upp pommes strips, morotsstavarna på varsin plåt med bakplåtspapper, ringla olja över. Ställ in i 200 graders ugn. Tag ut när dem fått fin färg. Salta
8. Tag fram den malda högrevsrullen från kylen
9. Tag bort folien och skär skivor i den storlek som du önskar. Runda och platta till dem försiktigt. Stek dem i varm panna. Salta och peppra

Lägg upp på tallrik, Pommes strips, morotsstavar, hamburgare och en klick hamburgerdressing på hamburgaren. Servera sallad till. Dryck mörk öl
Kommentera här!