Blomkålspuré med Salsiccia och pilgrimsmussla

Fisk & Skaldjur


 
En underbar smakkombination
 
4 personer

1 stort blomkålshuvud
2 st salsiccia
12 pilgrimsmusslor
1 knippe dill
1 burk med röd stenbitsrom
Smör
creme fraiche

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Ansa blomkålen
3. Lägg blomkålsbuketterna på en oljad ugnsfast form. Rör runt. Ställ in i ugn tills de får lite färg och har mjuknat
4. Tag färsen ur Salsiccian. När det är ca 10 minuter kvar i ugnen strö Salsicciafärsen över blomkålen
5. Tag ut ur ugnen och mosa sönder blomkålen ihop med salsiccian i en bunke tillsammans med smör och creme fraiche. På slutet kan du använda en stavmixer men låt det vara lite grovt.Varmhåll
6. Halstra pilgrimsmusslorna hastigt i het panna. Lite salt och peppar
7. Hacka dillen grovt
8. Lägg upp på tallrik, blomkålspurén, placera ovanpå 3 pilgrimsmusslor, en lite klick röd stenbitsrom på varje pilgrimsmussla. Strö över dillen.
Till detta serverade vi Valpolicella Ripasso 2012. Ett vin med Pinot Noir går också utmärkt att dricka till


Kommentera här!