Blomkålspuré med Salsiccia och pilgrimsmussla



 
En underbar smakkombination
 
4 personer

1 stort blomkålshuvud
2 st salsiccia
12 pilgrimsmusslor
1 knippe dill
1 burk med röd stenbitsrom
Smör
creme fraiche

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Ansa blomkålen
3. Lägg blomkålsbuketterna på en oljad ugnsfast form. Rör runt. Ställ in i ugn tills de får lite färg och har mjuknat
4. Tag färsen ur Salsiccian. När det är ca 10 minuter kvar i ugnen strö Salsicciafärsen över blomkålen
5. Tag ut ur ugnen och mosa sönder blomkålen ihop med salsiccian i en bunke tillsammans med smör och creme fraiche. På slutet kan du använda en stavmixer men låt det vara lite grovt.Varmhåll
6. Halstra pilgrimsmusslorna hastigt i het panna. Lite salt och peppar
7. Hacka dillen grovt
8. Lägg upp på tallrik, blomkålspurén, placera ovanpå 3 pilgrimsmusslor, en lite klick röd stenbitsrom på varje pilgrimsmussla. Strö över dillen.
Till detta serverade vi Valpolicella Ripasso 2012. Ett vin med Pinot Noir går också utmärkt att dricka till



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0