Friterad Camembert med hjortronsylt

Dessert & Bakning
En av mina favoriter
 
2 personer
 
1 paket President Camembert 250g
1 stor knippa persilja
Hjortronsylt
Vatten
Mjöl
Ströbröd
2 ägg
Olja
 
1. Lägg vatten, mjöl, 2 vispade ägg och ströbröd i varsin skål för att doppa Camembert bitarna i
2. Skär Camembert i 4 trekanter i den storlek som ni önskar
3. Doppa Camembert biten i följande ordning vatten, mjöl, ägg och ströbröd. Se till att ströbrödet täcker ordentligt runt om
4. Grovhacka persiljan
5. Hetta upp oljan i en djup kastrull
6 När oljan är uppe i rätt temperatur (lägg i en brödbit så ser du om det friteras)
7.Fritera Camembert bitarna i oljan. När det börjar spridas en doft av Camembert är dem färdiga. Tag upp dem med hålslev och känn så dem inte  är hårda. Om det är det får du fritera en stund till. När man skär i den skall Camembert vara lite rinnig.
8. Fritera persijan i oljan tills det mörknar något.  Tag upp med hålslev
9. Lägg upp omgånde 2 bitar Camembert, en stor klick hjortronsylt och sprid persiljan över den friterade Camembert. Servera genast
Kommentera här!