Grillad hel marulksfilé med rotfrukter

Fisk & Skaldjur
Sommarens favorit
 
4 personer
 
5-8 hg hel marulksfilé ( tjock bit)
1 påse Delikatesspotatis
1 bunt sommar morötter
1-2 paket grön sparris
1 knippa dill
Eriks Lime Aioli alt gör en egen
1 citron
salt och peppar
 
1. Lägg potatsen i en skål
2. Putsa motötterna och skär dem i jämnstora bitar och lägg dem i skålen med potatis
3. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rör om så att allt blandas
4. Alt 1 gör 4 folie paket och fördela blandningen. Vik ihop till ett paket
   Alt 2 Lägg blandningen på en ugnsfast form och ställ in  i 200 graders ugn tills de känns  färdiga
5. Alt 1. Fördela sparrisen i 4 folie paket, ringla över lite olivolja och salta Vik ihop paketen
    Alt 2. När det är 5-10 minuter kvar på det i ugnen lägga in sparrisen, ringla lita olivolja och salt
6. Alt 1 Tänd grillen och lägg på foliepaketen med potatis och morötter. När det är 5-10 minuter kvar lägg på foleipaketen med sparris
7. Marinera marulksfilén med citronsaften, salta och peppra runt om
8. Efter att du lagt på foliepaketen på grillen alt ställt in i ugnen. Grilla marulksfilén runt om. Känn med en sticka på sidan av marulksfilén när det inte känns något motstånd när du sticker in den är den klar alt. grilla till önskad innertemperatur. Låt den vila lite före du skär den i jämna bitar.
9. Grovhacka dillen och ta fram Lime aiolin
10. Lägga upp potatis, morötter och sparris på ett stor fat. Strö lite flingsalt över. Placera den jämnt skurna marulksfilén ovanpå. Strö över dillen. Servera Lime aioli till
Till detta passar det att servera en fransk pinot noir
 
 
 
 
 
 
Kommentera här!