Kåldolmar

Allmänt Kött, Fågel & Vilt
Ett klassisk husmanskost rätt med en förenklad tillagningsprocess. 4 personer 1 stort vitkålshuvud 500 g Nötfärs 1 ägg 2 gula lökar 1 dl grötris Salt och peppar Ljus sirap Gräddsås Kokt potatis Rårörda lingon 1. Lägg vitkålshuvudet i frysen i 2 dygn 2. Ta fram vitkålshuvudet och tina det i 1 dygn 3. Ta av vitkålsbladen och spara dem 4. Koka grötriset i vatten tills riset mjuknar 5. Hacka den gula löken och stek löken i het panna 6. Blanda samman nötfärs, ägg, löken samt grötriset. Salta och peppra 7. Lägg upp ett vitkålsblad, tag 2 matskedar av blandningen och lägg i mitten av vitkålsbladet. Vik in kanterna och rulla ihop till en dolme. 8. Stek kåldolmarna lätt i en stekpanna så det blir en liten stekyta 9. Lägg koldolmarna i en ugnsfastform , ringla rikligt med ljussirap över kåldolmarna och lite vatten i botten på formen 10. Ställ in i 175 graders ugn. Lägg ett folieark över, efter 30 minuter tag bort foliearket och låt kåldolmarna steka klart i ugnen i ca 15 minuter till 11. Under tiden koka potatis samt gör en gräddsås 12. Ställ fram på bordet formen med kåldolmar. Servera kokt potatis med gräddsås samt rårörda lingon till Till detta serverade vi Brooklyn Lagers alkoholfria öl.
Kommentera här!