Majskycklingbröst fylld med whiskyädelost

Kött, Fågel & Vilt
 
4 personer
 
4 majskycklingbröst
16-20 mandelpotatisar
8 morötter
1 bit Kvibille Whiskyädelost
8 stora skogschampinjoner
persilja
smör
mjölk
salt
peppar

1. Koka mandelpotatisen och morötterna mjuka, I varsin kastrull
2. Stek majskycklingbrösten hastigt i panna
3. Gör ett snitt i sidan på varje majskycklingbröst och fyll med whiskyädelost
4. Sätt in majskycklingbrösten i 175 graders ugn
5. Skär champinjonnerna i 4 bitar
6. Hacka persiljan
7. Gör mos av mandelpotatisen, mjölk och smör, salta och peppra. På slutet lägg i en del av den hackade persiljan. Varmhåll
8. Lägg resterande persilja på majskycklingbrösten i ugnen
9. Mosa morötterna med lite smör, Salta och peppra. Varmhåll
10. Stek skogschampinjonerna i het panna. Varmhåll dem i ugn
11. Tag ut majskycklingbrösten och skär dem i jämnstora bitar Montera på tallrik med monteringsring. Fyll med mandelpotatismoset och på toppen morotsfyllningen, Tryck till och ta bort formen. Lägg ett majskycklingbröst på varje tallrik och garnera med champinjoner.
Vi åt detta på söndag kvällen och serverade rött vin som var kvar sedan gårdagen Ett spanskt Onyx vin
 
Kommentera här!