Gösfilé på morots-och sparrisbädd

Allmänt
 
4 personer
 
7-8 hg gösfile
1 påse delikatess potatis
1 bunt grön sparris
4 morötter
Salt och peppar
 
1. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Jag brukar använda baksidan på osthyveln 
2. Spara morötterna, häll över lite olja, salt och peppar
3. Sätt ugnen på 200 grader
4. Lägg på potatisen i en ungsfast form och ringla lite rapsolja på dem. Salta. Ställ in i ugn tills dem får färg och har mjuknat
5. Efter ca 10 minuter ställ in morötterna i en ugnsfast form alt. lägg dem i samma ugnsfasta form som potatisen
6. Skär i gösfilen i 4 jämna bitar alt. be din fiskhandlare göra det
7. Salta och peppra gösfilén. Tryck lite med handflatan så att kryddningen fastnar
8. Ansa sparrisen, ringla lite olivolja samt lite flingsalt. Lägg in dem i ugnen i egen form alt lägg dem ovanpå potatisen och morötterna.När dem får lite färg är dem klara 
9. Stek gösfileerna i medelvarm panna. Salta och peppra efter tycke och smak
Lägg upp på tallrik morötterna som en spegel i botten på tallriken, Sparrisen ovanpå, Placera gösfilén ovanpå, Lägg några potatisar runt om på tallriken. Om du önskar kan du smälta lite smör och ringla över fisken.
 
Till detta serverade vi Eriksbergs Karaktär
 
Kommentera här!