Marulk med potatisstomp och rödbeta

Fisk & Skaldjur
 
4 personer
 
6-7 hg marulksfilé
1 påse potatis smått och gott
4-5 stora rödbetor
1 paket bacon
1 dillvippa
aioli (köp färdig eller gör egen)
1 citron
smör, creme fraiche
salt och peppar
 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Dela potatisen på mitten och lägg dem i ugnsfast form/plåt med bakplåtspapper och lite olja
3. Skala rödbetorna och stansa ut 8 skivor ( serveringsring som du sedan använder vid uppläggning av potatisstomp). Resten av rödbetorna skär du ner till små tärningar. Lägg rödbetsskivorna och rödbetstärningarna på ett ugnsfast form/plåt med bakplåtspapper och lite olja, Salta
4. Ställ in rödbetor och potatis i ugnen.
5. Linda bacon runt marullksfileerna och placera dem i ugnsfast form med lite smör i botten. Salta och peppra samt ringla lite smör över.
6. När potatisen och rödbetorna har mjuknat lite. Dra ner ugnen till 160 grader och ställ in marulken till den har önskad innertemperatur.
7. Ta fram aioli och dillkvistar
8. Skär 2 skivor av citronen och halvera dem
9. Stäng av ugnen ta ut potatis och rödbetor, låt fisken stå kvar på eftervärme med öppen ugnslucka
10. Blanda samman potatis med creme fraiche och smör till ett stomp. Salta till önskad sälta
11. Använd serveringsringen och lägg lite stomp i botten och en skiva rödbeta ovanpå, stomp en skiva rödbeta och längst upp stomp. Tryck till lite och därefter tryck ur det ur serveringsringen så att det  blir ett snyggt stomptorn på tallriken
12. Skär marulken i jämna skivor och placera på tallriken, en klick aioli ovanpå garnera med dillkvistar och citronhalvan
 
Till detta serverade vi ett vin från Tyskland med Spätburgunder druvan ( motsvarighet till Pinot Noir)
 
Kommentera här!