Tre sorters fisk med tryffelstuvade svartrötter

Fisk & Skaldjur


En rätt full av smaker

4 personer


400 g Havskattfile
400 g Laxfile
4 pilgrimsmusslor
4 dl vispgrädde
200 g svartrötter
tryffelolja
salt och peppar
1/2 kilo mandelpotatis
1 paket tärnad bacon
2 äggulor
1 grönt äpple
1 påse Västerbottenost
1/2 dl vetemjöl
salt och peppar
1 påse salladsblandning
1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl panko
smör




1. Skala potatis och svartrötter
2. Koka mandelpotatisen försiktigt
3. Stek bacontärningar och låt rinna av på hushållspapper
4. Skär fisken i lagom portionsbitar
5. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper
6. Häll upp grädden i kastrull och redcucera till hälften
7. Smaksätt grädden med tryffelolja samt salt och peppar
8. Koka svartrötterna så att de blir mjuka
9. Skala och kärna ur äpplet. Riv det med rivjärn
10. Låt mandelpotatisen ånga av
11. Sätt ugnen på 140 grader
12. Pressa mandelpotatisen, blanda i äggulor, vetemjöl, rivet äpple, bacontärningar samt västerbottenost efter tycke och smak. Salta och peppra.
13. Mixa ihop svartrötterna med grädden och varmhåll
14. Lägg upp vetemjöl, vispade ägg samt panko på varsin tallrik för panering
15. Rulla ihop potatisblandningen först i vetemjöl, därefter ägg och sist panko
16. Stek havskattfileer och laxfileer i panna. Ställ in i ugn
17. Stek potatisrullarna runt om och ställ in i ugn
18. Lägg upp på tallrik salladsblandningen som garnering i ett hörn
19. Stek pilgrimsmusslorna hastigt
20. Ta ut fiskfileer och potatisrullar ur ugnen

Lägg upp på tallrik potatisrulle, häll upp de tryffelstuvade svartrötterna, lägg en pilgrimsmussla ovanpå stuvningen, placera en havskattfile bit, en laxfile bit på tallriken och servera omgående

Servera ett chardonnay vin eller pinot noir till

Kommentera här!