Torskrygg med vit sparris

Fisk & Skaldjur




4 personer

8 hg torskrygg
20 vita sparrisar
2 paket tärnad panchetta
1 burk Lallerstedts hollandaise sås eller gör en egen
1 påse blandsallad
Olivolja
Salt och peppar

1. Ansa sparrisen
2. Skär torskryggen i 4 jämna skivor
3. Koka sparrisen i ca 5 minuter i lätt saltat vatten
4. Lägg upp sparrisen på ett ugnsfast fat, lite olivolja på och in i 150 graders ugn
5. Stek panchettan i varm panna. Lägg upp den på hushållspapper så den får rinna av
6. Ställ in torskryggs bitarna i ugn till 56 graders innertemperatur
Tag ut sparris och torskryggs bitarna. Salta sparrisen med flingsalt och salt/peppar på torskryggs bitarna
Lägg upp på tallrik, 5 vita sparrisar ovanpå torskryggen och en klick hollandaise. Sprid panchettan över sparrisen och torskryggen. Garnera med sallad och hollandaise sås
Till detta drack vi ett vin med Pinot Noir druvan
En kommentar