4 personer
8 hg torskrygg
20 vita sparrisar
2 paket tärnad panchetta
1 burk Lallerstedts hollandaise sås eller gör en egen
1 påse blandsallad
Olivolja
Salt och peppar
1. Ansa sparrisen
2. Skär torskryggen i 4 jämna skivor
3. Koka sparrisen i ca 5 minuter i lätt saltat vatten
4. Lägg upp sparrisen på ett ugnsfast fat, lite olivolja på och in i 150 graders ugn
5. Stek panchettan i varm panna. Lägg upp den på hushållspapper så den får rinna av
6. Ställ in torskryggs bitarna i ugn till 56 graders innertemperatur
Tag ut sparris och torskryggs bitarna. Salta sparrisen med flingsalt och salt/peppar på torskryggs bitarna
Lägg upp på tallrik, 5 vita sparrisar ovanpå torskryggen och en klick hollandaise. Sprid panchettan över sparrisen och torskryggen. Garnera med sallad och hollandaise sås
Till detta drack vi ett vin med Pinot Noir druvan