Torskrygg med potatisstomp

 




4 personer

6-8 hg Torskrygg
1 påse potatis Smått och Gott
1 paket tärnad pancetta
Cocktailtomater på kvist
Baby Spinach
Sockerärtor
Salladslök
Dijon senap
Santa Maria Fish and Seafood krydda
Olivolja smaksatt med citron
Flingsalt
Smör

1. Koka potatisen mjuk
2. Sätt ugnen på 150 grader
3. Stek pancettan i panna. Lägg upp på tallrik
4. Krydda torskryggen med Fish and Seafood kryddan
5. Stek salladslöken i panna
6. Ställ in torskryggen och salladslök i ugnen när det är 10 minuter kvar ställ in tomaterna, koka sockerärtorna i micron
7. Mosa potatisen med smör grovt med en gaffel. Lägg i pancettan, rör om, några klickar senap och flingsalt
8. Lägg upp på tallrik potatisstomp med hjälp av en serveringsring,
torskryggen intill, tomater, sallads lök, sockerärtor, baby spinach intill, ringla lite olivolja smaksatt med citron över grönsakerna
Till detta drack vi Ennak från Terra Alta

Ankbröst med rödbetor och mandelpotatis




Igår var Linnéa, Sebbe och svärfar på besök. Jag bjöd på lite experiment som fick deras uppskattning

4-5 personer

7-8 hg franska ankbröst
3 stora salsiccia alt 4-5 små
1 påse mandelpotatis
3-4 stora rödbetor
2 stora rödlökar
1 paket haricot vert
cocktailtomater
hela stora kapris
Eriks Parmesan sås
Eriks Mango Chilisås
Olja
Socker
Salt
Peppar

1. Skala rödbetorna och skär dem i tunna stavar
2. Halvera mandelpotatisen på längden
3. Skär rödlöken i skivor och ta isär dem
4.Gör ett rutmönster i skinnet på ankbrösten
5. Skölj haricot vert
6. Tag fram cocktailtomater och hela stora kapris för garnering
7. Häll upp såsen i olika serveringsskålar
8. Hetta upp en wokpanna med olja. Lägg i rödbetsstavarna och efter en stund rödlöken. Salta och på slutet strö lite socker över.
När det har mjuknat något häll över i ugnspanna
9. Ställ ugnen på 190 grader
10. Häll olja,salt och peppar i en långpanna. Lägg i mandelpotatisen och rör om
11. Ställ in mandelpotatis och rödbetsblandningen i ugnen i ca 30 minuter
12. Bryn ankbrösten i panna först skinnsidan. Salta och peppra
13. Efter 25 minuter dra ner ugnen till 150 grader. Ställ in ankbrösten till innertemperatur 58 grader
14. Lägg haricot vert på ett ugnsfast fat ringla olja över och in i ugnen ihop med salsiccian
15. När ankbrösten är klara låt dem vila i 10 minuter på skärbräda
16. Stäng av ugnen.
17. Tag ut mandelpotatis, rödbetsblandning, haricot vert och salsiccian
18. Lägg rödbetsblandningen i botten på ett stort serveringsfat, ovanpå den rostade mandelpotatisen. Strö lite flingsalt över
19. Skär ankbrösten i jämna skivor och placera dem ovanpå
20. Om det är stora salsiccia halvera dem och placera dem runt om
21. Garnera med haricot vert, cocktailtomater och kapris. Servera såsen till
Till detta drack vi Palacio de Villachica 2012


Grönkåls och parma chips






Veckans experiment som kan passa som tilltugg till fördrinken

Grönkål
Parmaskinka
Italiensk lufttorkad korv
Flingsalt
Cocktailtomater
Olja

1. Tag bort stjälkarna från Grönkålen och lossa bladen försiktigt
2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ringla lite olja över, lägg grönkålen på plåten rör om försiktigt och strö lite flingsalt över
3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lite olja lägg på skivor av parmaskinkan och den lufttorkade korven
4. Ställ in i 200 graders ugn 5-10 minuter. OBS ta ut grönkålen innan den mörknar och känns krispig
5. Lägg upp på serveringsfat garnera med cocktailtomater
Dessutom är grönkålen rena hälsokosten kan det vara bättre

RSS 2.0