Marulk med wokade färskpotatisar

Ett lyckat experiment att woka färsk potatis med underbar marulk till
 
4 personer
 
6-7 hg marulksfilé 
ca 20 små färsk potatisar
1 bunt grön sparris 
1 påse sugar snaps
1 påse baby spenat
4 tunt skurna skivor parmaskinka
Creme Fraiche
Dijon senap
Olja
Salt och peppar
Ströbröd eller pankos
 
1. Tvätta färsk potatisen och halvera dem
2. Ansa den gröna sparrisen och skär dem i jämna delar
3. Skölj sugar snaps
4. Lägg upp de 4 skivorna parmaskinka på en ugnsfast form med lite olja
5. Blanda samman creme fraiche och senap. Ställ kallt
6. Skär marulken i tjocka jämna skivor
7. Blanda ihop på tallrik salt, peppar och ströbröd. Rulla marulken i blandningen
8. Sätt ugnen på 135 grader
9. Ställ in skivorna av parmaskinka i ugnen tills de blir krispiga
10. Woka färsk potatis till de mjuknar. Salta och peppra
11. Stek marulken hastigt i varm panna. Ställ in i ugn
12. Woka sparris, sugar snaps ihop med färskpotatisen och på slutet lägger du i baby spenat. Salta och peppra. Ställ in i ugnen
13. Du kan servera förrätten medan det står i ugnen
Lägg upp på tallrik de wokade grönsakerna, klicka över lite av senapsblandningen, placera en marulksmedaljong ovanpå garnera med skivan av parmaskinka och något färgrikt på toppen
Till detta serverade vi ett vin med pinot noir druvan
 
 

Vannameiräka i chilli med glasnudlar

Smakfullt och enkelt
 
4 personer
 
12 st Vannameiräka i Chilli ( inköpta hos Västkustpojkarna i Billdal)
1 paket glasnudlar
3 vita brödskivor
 
1. Skär brödskivorna i små tärningar och stek dem i smör till små krutonger. Lägg upp dem på tallrik så att de svalnar
2. Lägg glasnudlar i vatten
3. Lägg upp på tallrik i botten brödkrutonger, ovanpå glasnudlar och på toppen 3 st Vannameiräka. Ringla över rikligt av oljan som Vannameiräkan ligger i
Till detta passar det bra att servera en öl eller vin med Chardonnay druvan

RSS 2.0