Entrecoté med Café de Paris smör

Kött, Fågel & Vilt
En klassisk fransk rätt med hängmörad svensk kvalité


4 personer

8 hg svensk hängmörad Entrecoté
4 Bakpotatisar
1 paket riven Västerbottenost
Smör
Creme Fraiche
1 paket broccoli
Café de Paris smöret
200 g rumsvarmt smör
1 msk tomapuré
1 msk fransk senap
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk worcestersås
0,5 dl gräslök
0.5 dl persilja
1 msk torkade franska örter
2 krm paprikapulver
1 krm cayennepeppar
svartpeppar och salt

1. Börja med att göra Café de Paris smöret
2. Hacka schalottenlöken och vitlöksklyftan
3. Hacka gräslöken och persiljan
4. Kör det hackade i en mixer
5. Blanda i tomatpuré, senap, franska örter, paprikapulver, cayennepeppar samt worcestersåsen. Mixa ihop
6. Lägg i smöret och mixa runt till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar
7. Lägg blandningen som en jämn string på platsfolie. Rulla så det blir jämnt. Ställ in i frysen
8. Tvätta bakpotatisarna, torka dem torra och pricka dem med en gaffel
9. Ställ in dem i 200 graders ugn tills de är färdig bakade
10. Tag ut Entrecoté och skär den i 4 jämna skivor
11. Ansa broccolin
12. Tag ut Café de Paris smöret ur frysen. Skär den i jämna skivor och låt det stå rumsvarmt
13. Skär av toppen på bakpotatisarna, Gröp ur innehållet och spara skalet. Blanda samman potatis, smör, creme fraiche och västerbottenost. Fyllningen läggs tillbaka i skalet
14. Dra ner ugn till 150 grader och ställ in i ugn. Har du persilja kvar kan du garnera de fyllda bakpotatisarna innan du ställer in i ugnen
15. Ansa broccolin
16. Stek entrecoté i het panna. Salta och peppra. Ställ in i ugn tillsammans med bakpotatisen
17. Koka broccolin i microugn ca 4 minuter

Lägg upp på tallrik en fylld bakad potatis, en skiva entrecoté, en skiva av Café de Paris smöret ovanpå. Garnera med broccoli
Till detta serverade jag ett vin från Chateauneuf Du Pape
Smaklig måltid

Kommentera här!