Hemmagjord Limoncello

Allmänt
 
Efter besök på Amalfi för några år sedan har jag alltid längtat efter att göra min egen Limoncello.På Amalfi kusten växer citroner som är som stora apelsiner. I februari hade vår grönsakshandlare köpt hem citroner från Amalfi och jag kunde börja tillagning av min egna LImoncello se nedan recept
 
 
6-8 Amalfi citroner
4-5 dl sockerlag
1 flaska Vodka ( 700ml)
 
1. Skölj citronerna noga. Skala försiktigt med en potatisskalare OBS inget av det vita får följa med skapar bitterhet. Med Amalfi citroner är det lättare eftersom det 'är tjockare skal
 
2. Lägg citronskalen i en stor glasburk, fyll på med vodkan och sätt på ett tätslutande lock.
 
3. Placera burken på en sval plats. Låt den vila i minst 4 veckor. OBS skaka burken några gånger i veckan
 
4. När blandningen fått vila är det dags att sila bort skalen. Använd en kökssil och därefter genom ett kaffefilter eller liknande
 
5. Blanda sockerlag ( som fått svalna) med citronblandningen i en glasburk Smaka dig fram hur mycket sockerlag som du skall blanda med
 
6. Sätt på locket låt stå på sval plats i minst 2 veckor gärna 4 veckor om du orkar att vänta.
 
Klar att hälla upp på flaskan Serveras iskall
 
Kommentera här!