Isterband med stuvad vitkål

Allmänt
Nyrökta Isterband från Bergs Gårdsbutik i Tossene mellan Bovallstrand och Hunnebostrand i Bohuslän  Väl värt ett besök! 
 
2 personer
 
2 Isterband gärna från Bergs Gårdsbutik 
1 vitkåls- eller spetskålshuvud
Mjölk
Mjöl
Smör
Senap gärna från Bergs Gårdsbutik
Inlagda rödbetor
 
1. Ställ in Isterbanden i en ugnsfast form eller plåt på 175 grader i ca 40 minuter
2 Skölj och ansa vitkålen. Tag bort den grova stammen och skär vitkålen i lagom bitar
3. Koka upp vatten med lite salt i en kastrull. Lägg i vitkålen och låt den koka under lock i ca 5 minuter
4. Gör en stuvning på smör, mjöl och mjölk ev lite grädde Salta och peppra. Smaka av.
5. Tillför vitkålen till stuvningen och blanda runt. Smaka av och varmhåll stuvningen
Lägg upp på tallrik vitkålsstuvningen placera ett Isterband ovanpå. Lägg upp rödbetor och senap på tallriken
Till detta serverade vi Erksbergs Karaktär 
 
Kommentera här!