Torskbullar med kaviarsås

Allmänt
En rätt som väcker gamla minnen
 
2 personer
 
3-4 hg torskfärs alt. skär du ner torskfileer i små bitar 
1 äggula
1 stor gul lök
pankos
4-6 Amandine potatisar
Smör
Mjölk
1 knippa dill
Kaviar ( hos min fiskhandlare Västkustpojkarna i Billdal kan jag numera köpa deras egna kaviar men det funkar också med annan kaviar Klädesholmen alt Ejderns orökta)
Creme Fraiche
1 knippa gräslök
Gröna ärtor
Salt och peppar
 
1. Hacka löken och stek hälften i stekpanna
2. Blanda i äggulan, löken, pankos i torskfärsen. Salt och peppar Låt stå
3. Grovhacka dillen och finhacka gräslöken
4. Blanda samman kaviar. cremefraiche och gräslöken till lämplig smak. Ställ kallt
5. Koka potatisen gärna med skalet på
6. Rulla färsen till små torskbullar
7. Lägg de djuprysta ärtorna i en skål
8. Stek torskbullarna i smör tills de får en fin färg( du kan varmhålla dem i ugnen på låg temperatur)
9. Gör mos av potatisen med smör och mjölk. Salt och lite peppar
7. Tillaga de frysta ärtorna i micron
8. Lägg upp på tallrik ett torn med potatismos, torskbullar och ärtor. Kaviarsåsen serverar du intill eller i en liten skål på tallriken. Sprid den hackade dillen över mostornet samt över torskbullarna
Till detta drack vi ett glas öl ( Eriksberigs karaktär och Melleruds pilsner)
 
 
Kommentera här!