Friterad aubergine med mozzarella och tomatsås

Vegetariskt
Med inspiration från kocken Gino D´Acampo
 
4 personer
 
2 stora alt 4 små Aubergine
3-4 klyftor vitlök
2 paket / burkar krossade tomater
1 kruka färsk basilika
1 paket Mozzarella maxi alt 2 mindre paket 
salt, peppar
vetemjöl
pankos
olivolja och vanlig matolja
 
1. Skär auberginen i långa skivor, lägg dem i ett durkslag med salt på och låt vätskan rinna av
2. Skiva vitlöken
3. Grovhacka basilka bladen
4. Stek vitlöken i olivolja
5. Häll på de krossade tomaterna och bland i hälften av basilikan
6. Låt sjuda i ca 20 minuter, salta och peppra
7. Torka av auberginerna med hushållspaper
8. Panera dem i vetemjöl och pankos
9. Blanda olivolja och vanlig matolja i en panna så att de kan friteras på varje sida
10. Smörj en ugnsfast form och sätt ugnen på 200 grader
11. Lägg i resten av basilikan i tomatsåsen och smaka av
12. Riv mozzarellan
13, Börja med att lägga några av de friterade auberginerna i botten av den ugnsfasta formen tomatsås och riven mozzarella fortsätt att varva med detta och sist den rivna mozzarellan. Ställ in i ugn i ca 20 minuter eller till den har fått färg
 
Till detta serverade vi Langhe Nebbiolo 2018
 
 
2 kommentarer