Friterad aubergine med mozzarella och tomatsås
Med inspiration från kocken Gino D´Acampo
4 personer
2 stora alt 4 små Aubergine
3-4 klyftor vitlök
2 paket / burkar krossade tomater
1 kruka färsk basilika
1 paket Mozzarella maxi alt 2 mindre paket
salt, peppar
vetemjöl
pankos
olivolja och vanlig matolja
1. Skär auberginen i långa skivor, lägg dem i ett durkslag med salt på och låt vätskan rinna av
2. Skiva vitlöken
3. Grovhacka basilka bladen
4. Stek vitlöken i olivolja
5. Häll på de krossade tomaterna och bland i hälften av basilikan
6. Låt sjuda i ca 20 minuter, salta och peppra
7. Torka av auberginerna med hushållspaper
8. Panera dem i vetemjöl och pankos
9. Blanda olivolja och vanlig matolja i en panna så att de kan friteras på varje sida
10. Smörj en ugnsfast form och sätt ugnen på 200 grader
11. Lägg i resten av basilikan i tomatsåsen och smaka av
12. Riv mozzarellan
13, Börja med att lägga några av de friterade auberginerna i botten av den ugnsfasta formen tomatsås och riven mozzarella fortsätt att varva med detta och sist den rivna mozzarellan. Ställ in i ugn i ca 20 minuter eller till den har fått färg
Till detta serverade vi Langhe Nebbiolo 2018
Hej,
Så mycket underbar mat du lagar. Jag har en fråga; Var har du köpt de vita ovala tallrikarna (Fruits de mer)? Skulle också vilja veta om det finns någon information på undersidan ang. märke på tallrikarna. Superfina.
Ha det gott Susanne