Pasta med kyckling och hemlagad pesto



4 personer

4 st majskycklingbröst
10-15 skogschampinjoner
1 paket Jägarbacon
2 paket Tagliattelle lemone
Persilja
smör
1 påse Italiensk sallad
1 paket Feta ost
1 burk soltorkade tomater

Pesto
100 g pinjenötter
2 krukor med färsk basilika
2 vitlöksklyftor
150 gram parmesanost
2,5 dl olivolja
fling salt
Svartpeppar

1. Börja med peston och rosta pinjenötterna i panna
2. Låt pinjenötterna svalna
3. Riv parmesanosten
4. Plocka loss basilika bladen
5. Skala vitlöksklyftorna
6. Kör i mixer basilika blad och 2/3 av pinjenötterna
7. Lägg i vitlök och dutta i lite av oljan åt gången
8. Lägg i 2/3 delar av parmesanosten och mixa ihop
9. Rör i för hand resten av pinjenötterna och parmesanosten
10. Smaka av med salt och peppar
11. Häll upp den färdiga peston i en skål

12. Gör ett persiljesmör
13. Lyft upp skinnet på majskycklingbrösten och lägg i persiljesmöret och tryck ut det
14. Stek majskycklingbrösten hastigt i panna. Salta och peppra
15. Ställ in majskycklingbrösten i 140 graders ugn
16. Koka upp vatten till pastan
17. Skär skogschampinjonerna i 4 delar
18. Skär eller klipp Jägarbaconen i små delar
19. Stek jägarbaconen i panna och varmhåll i ugn
20. Stek skogschampinjonerna i panna varmhåll i ugn
21. Blanda samman sallad, fetaost och garnera med soltorkade tomater
22. Koka pastan enligt anvisning på paketet
23. Skär majskycklingbrösten i jämna skivor
24. Blanda samman pasta, skogschampinjoner och jägarbacon
Lägg upp på serveringsfat Pastablandningen och lägg majskycklingbrösten intill ( som är skurna i jämna skivor). Servera sallad och pesto till.
 




 

Janssons Frestelse



10-15 potatisar
3 gula lökar
2-3 burkar Grebbestads ansjovisfileer
4-5 dl grädde
Smör

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skala löken och skär den i skivor
3. Stek löken i panna tills den får färg.
4. Tag ur löken och låt den svalna
5. Skala potatisen och skär den i tunna stavar
6. Öppna ansjovisburkarna och ta ut fileerna och lägg dem på ett fat
7. Spara hälften av spadet och blanda det med grädden
8. Smörj en ugnsfast form
9. Lägg åt sidan 3-4 ansjovisfileer samt 3-4 lökringar till garnering
10. Varva potatis med ansjovisfileer samt lökringar
11. Häll över grädden och lägg några klickar smör ovanpå. Använd osthyveln till smöret så får du tunna fina skivor att lägga ovanpå
12. Ställ in i ugnen ca 1 timma
13. Tag ut och garnera med ansjovis och lökringar

En underbar rätt som passar bra att bjuda på året runt
 

Julskinka



3-4 kg färsk rimmad skinka " Pigham" alt Mor Matildas
Stekpåse
Senap
Ägg
Ströbröd

1. Sätt ugnen på 125 grader
2. Skölj skinkan enligt anvisning på paketet
3. Lägg in skinkan i stekpåse och stick termometern genom svålen på det tjockaste stället.
4. Tag ut skinkan ur ugnen när den nått 72 grader
5. Skär bort en del av svålen som du kan mata fåglarna med
6. Blanda ihop senap efter tycke smak, Blanda ihop olika sorter för att få din egen karaktär. Rör i en äggula.
Pensla senapsblandningen över skinkan och strö över med ströbröd
7. Griljera skinkan i 215 graders ugn tills den fått en något mörkare ton.
8. Tag ut skinkan och låt den svalna
9. Skär upp den i tunna skivor och garnera gärna med grönkål
 

Hälleflundra på morots och sparrisbädd

 
 


4 personer

6 - 7 hg Hälleflundra file
4 stora morötter
16 gröna sparrisar
Potatis mjölig
10 skogschampinjoner
4 tunna skivor parmaskinka
1 burk Lallerstedts Lime aoili
Mjölk
Smör
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar

1. Skala potatisen och morötterna
2, Koka potatisen mjuk
3. Dela varje morot i 4 stavar. Samma längd som sparrisen
4, Hacka champinjonerna
5. Skär hälleflundra filen i 4 jämnstora bitar
6. Ansa sparrisen
7. Lägg 4 skivor parmaskinka på bakplåtspapper och ställ in i ugn ca 10 minuter i 200 grader
8. Tag ut parmaskivorna och låt dem svalna
9. Sänk ugnen till 140 grader
10. Stek morotsstavarna i het panna tills de får lite färg. Salta och peppra efter tycke och smak. Sätt in dem i ugnen
11. Stek de hackade champinjonerna. Ställ in i ugn
12. Bryn hälleflundra bitarna runt om. Salt och vitpeppar. Ställ in i ugn
13. Mosa potatisen med en gaffel tillsammans med smör och mjölk. Salta. Blanda i de hackade champinjonerna. Varmhåll
14. Koka sparrisen i lättsaltat vatten
15. Tag fram burken med Lime aioli

Lägg upp på tallrik 4 morots stavar och 4 gröna sparrisen. Lägg dem varannan, Ovanpå hälleflundra filen. Lägg potatisblandningen i monteringsring och tryck till. Tag bort ringen. Sätt dit parmaflanet som ett segel. Lägg en klick med Lime aioli ovanpå fisken.
 

Servera ett välkylt Chenin Blanc till


 

RSS 2.0