Pasta med kyckling och hemlagad pesto



4 personer

4 st majskycklingbröst
10-15 skogschampinjoner
1 paket Jägarbacon
2 paket Tagliattelle lemone
Persilja
smör
1 påse Italiensk sallad
1 paket Feta ost
1 burk soltorkade tomater

Pesto
100 g pinjenötter
2 krukor med färsk basilika
2 vitlöksklyftor
150 gram parmesanost
2,5 dl olivolja
fling salt
Svartpeppar

1. Börja med peston och rosta pinjenötterna i panna
2. Låt pinjenötterna svalna
3. Riv parmesanosten
4. Plocka loss basilika bladen
5. Skala vitlöksklyftorna
6. Kör i mixer basilika blad och 2/3 av pinjenötterna
7. Lägg i vitlök och dutta i lite av oljan åt gången
8. Lägg i 2/3 delar av parmesanosten och mixa ihop
9. Rör i för hand resten av pinjenötterna och parmesanosten
10. Smaka av med salt och peppar
11. Häll upp den färdiga peston i en skål

12. Gör ett persiljesmör
13. Lyft upp skinnet på majskycklingbrösten och lägg i persiljesmöret och tryck ut det
14. Stek majskycklingbrösten hastigt i panna. Salta och peppra
15. Ställ in majskycklingbrösten i 140 graders ugn
16. Koka upp vatten till pastan
17. Skär skogschampinjonerna i 4 delar
18. Skär eller klipp Jägarbaconen i små delar
19. Stek jägarbaconen i panna och varmhåll i ugn
20. Stek skogschampinjonerna i panna varmhåll i ugn
21. Blanda samman sallad, fetaost och garnera med soltorkade tomater
22. Koka pastan enligt anvisning på paketet
23. Skär majskycklingbrösten i jämna skivor
24. Blanda samman pasta, skogschampinjoner och jägarbacon
Lägg upp på serveringsfat Pastablandningen och lägg majskycklingbrösten intill ( som är skurna i jämna skivor). Servera sallad och pesto till.
 




 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0