Grillad havskatt med sommar primörer

 
Kan det bli mer sommar än så här



4 personer

8 hg havskatt filé
8 morötter
12 gröna sparrisar
8-12 färsk potatisar
2 hg handskalade räkor
Eriks Hollandaisesås ( eller gör en egen)
Santa Marias Fish & Seafood krydda
Salt och peppar

1. Börja med att koka potatis och morötter
2, Skär 4 portionsbitar havskatt
3. Rubba in Fish & Seafood kryddan i havskatt filéerna
4. Skala räkorna
5. Grilla havskatt filéerna på grillen
6. Koka sparrisen

Lägg upp på tallrik 2 morötter intill 3 sparrisar ovanpå havskatt filén.
Lägg en alt två potatisar intill. Lägg en klick hollandaise ovanpå havskatt filén. Garnera med räkor. Strö lite flingsalt och ett drag på pepparkvarnen.

Vi drack ett pinot noir vin till

Pilgrimsmusslor med blomkålspuré

En ljuvlig förrätt för öga och gom


4 personer

1 stort blomkålshuvud
8 pilgrimsmusslor
1 paket tärnad panchetta
creme fraiche
smör
salt och peppar

1. Börja med att ansa blomkålen
2. Koka blomkålen mjuk
3. Stek panchettan i het panna
4. Torka av pilgrimsmusslorna
5. När blomkålen är mjuk häll av vattnet
mixa samman blomkål, creme fraiche och smör till en puré
Salta och peppra
6. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i het panna

Lägg upp på tallrik en klick blomkålspuré, ovanpå 2 pilgrimsmusslor. strö över panchettan

Smaklig måltid

RSS 2.0