Grillade skaldjur med saffransmajonnäs

Fisk & Skaldjur




Vi lyxade till vardagen och grillade skaldjur

2 personer

1 stor svensk hummer
4 stora havskräftor
Italienskt bords bröd
Saffransmajonnäs
1 äggula
1 msk vitvins vinäger
1 msk dijon senap
1 påse saffran (0,5 g)
1 1/2 dl majsolja
Flingsalt

1. Gör saffransmajonnäsen
2. Blanda samman ägg, vinäger, senap och saffran (jag kör det i en mixer)
3. Häll i lite olja i början och när det tjocknar lite kan du öka mängden olja. Lägg upp i en skål och strö lite flingsalt över
4. Klyv skaldjuren
5. Grilla skaldjuren tills de får lite färg.( kom ihåg att stänga locket)
Lägg upp på serveringsfat med saffransmajonnäsen i mitten. Servera bröd till
Till detta drack vi ett chardonnay vin från Penfold
Kommentera här!