Örtmarinerad Marulksfilé

Allmänt
 Viktor på Västkustpojkarna gav mig ett tips gällande Örtmarinad till grillad hel Marulksfilé
 
4 personer
 
6-8 hg hel Marulksfile ( Be din fiskhandlare att skära en tjock/jämn marulksfilé)
1 påse deikatess potatisar
4-5 morötter
1 bunt grön sparris
1 citron
smör
salt och peppar
Örtmarinad
6 vitlöksklyftor
1 kruka Krus persilja
1 kruka basilika
1 kruka gräslök
2 msk tomatpuré
2 st chilipeppar
4 dl Rapsolja
2 st lime (pressad)
Rejält med salt och peppar
 
1. Börja med marinaden. Blanda ovan ingredienser till Örtmarinaden i en mixer. Smaka av med salt och peppar och ev lite mer pressad lime.
2. Lägg den utskurna marulksfilén i en platspåse. Häll i marinaden och blanda runt. Låt stå i kylskåp minst 10 timmar alt i kylskåp över natten
3. Skala morötterna och ansa sparrisen
4. Skär morötterna längs med och därefter i jämna stavar
5. Olja en ugnfast form. Lägg på potatis och morötter, ringla över lite olja och blanda runt. Salta och peppra
6. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in rotfrukterna
6. Tag ur marulksfilén ur påsen och lägg den på ett fat. Lägg den på grillen på låg temperatur alt stek den hastigt runt om i en varm panna och ställ in den i ugnen på ca 140 grader till en innertemperatur på 48-50 grader. Om du använder samma ugn som du har rotfrukterna i dra ner värmen på den efter en stund innan du ställer in marulksfilén
7. När rotfrukterna fått lite färg lägg in sparrisen med lite olja och salt på
8. Skär citronen i 4 klyftor
9. Smält smör på låg värme
10. Låt den Örtmarinerad marulksfilén vila något innan du skär den i jämna skivor ( se bilden ovan)
11. Lägg upp på tallrik potatis, morötter och sparris. Placera 2 skivor av marulksfién bredvid samt en citronklyfta. Ringla över det smälta smöret och garnera med ett grönt örtblad
Till detta serverade vi ett vitt vin från Sicilien Angimbe 2018
 
Kommentera här!