Hel Rödspätta i ugn

Fisk & Skaldjur
Njut av det som havet kan erbjuda
 
2 personer
 
2 hela rödspättor
2 st gul-, polka- och rödbetor
Kapris
1 knippa dill
4-6 delikatess potatisar
1 citron
smör
salt och peppar
 
1.Sätt ugnen på 180 grader
2. Skär betorna i tärningar
3. Koka potatisen i lättsaltat vatten
4. Hacka dillen
5. Dela citronen i 2 halvor
6. Lägg rödspättorna på en ugnfast form med bakplåtspapper. Hyvla skivor med smör och placera ovanpå fisken, salta och peppra
7. Lägg de tärnade betorna på ett ugnfast form ringla lite olja över och ställ in i ugnen
8. Baka fisken i ugnen i ca 20 minuter till en innertemperatur på ca 45 grader tjockaste delen Har du ingen termometer ta en potatissticka och stick in i den tjockaste delen är det inget segt motstånd är den klar
9. Efter 10 minuter lägg in citronhalvorna på samma form/plåt som fisken
10. Smält smör i en kastrull
11. Häll av vattnet från potatisen
12 Tag ut fisken , citronhalvorna och betorna ur ugnen Salta betorna
Lägg upp på tallrik fisken, strö betorna, kapris och dill över fisken strö lite flingsalt över
placera citonhalvorna och potatisen intill . Sprid lite smält smör över.
Till detta serverade vi ett vin med pinot noir druvan 
 
Kommentera här!