Hälleflundra med rostad blomkål och sparris




4 personer

6-8 hg hälleflundra filé
1 stort blomkålshuvud
2 buntar grön sparris
16-20 skogschampinjoner
2 paket tärnad pancetta
1 knippe dill
Creme Fraiche
Majonnäs
2-3 vitlöksklyftor
Salt och peppar

1, Gör en snabb aioli. Blanda Creme Fraiche med majonnäs, pressa i vitlöken. Häll upp i skål och garnera med lite hackad persilja. Låt stå kallt
2. Ansa blomkålen i små buketter. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite olja över, rör om. Ställ in i 195 graders ugn
3. Ansa sparrisen och skär den i jämna bitar. När blomkålen har mjuknat något, lägg in sparrisen på samma plåt. Ringla lite olja över.
4. Skär champinjonerna i 4 lika bitar stek dem tillsammans med pancetta i het panna. Blanda i resten av den hackade dillen och lite svart peppar. Dra ner ugnen till 140 grader. Varmhåll i ugn tillsammans med de rostade grönsakerna.
5. Halstra 4 bitar hälleflundra filé i het panna. Salta och peppra, ställ in i ugn. När den nått innertemperatur på 54-56 grader. Tag ut ur ugn.
6. Salta de rostade grönsakerna
7. Lägg upp på tallrik. De rostade grönsakerna i mitten, sprid runt om champinjoner och pancetta. Lägg hälleflundra filé i mitten på tallriken och en klick aioli på toppen

Till detta serverade vi Bills Pinot Noir 2011

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0