Fyllda skogschampinjoner med salsiccia



En trevlig rätt om man vill piffa till vardagen

4 personer

4 stora salsiccia ca 400 gram
250 g skogschampinjoner ca 20-24 st stora
400 g färsk bladspenat
1 gul lök
1 bunt salladslök
2 dl Creme Fraiche
Riven parmesan
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Tvätta champinjonerna och bryt loss hatten från foten. Spara hatten och foten
3. Tag ur korvfärsen ur Salsiccian och bryt sönder den i mindre bitar
4. Fyll hattarna med korvfärsen. Ställ hattarna med korvfärsen och champinjonfoten uppåt i en smord ugnsfast form och ställ in i ugnen. Tag ut dem efter ca 20 minuter när de börjar erhålla färg
5. Förväll spenaten hastigt i kokande vatten. Häll av och låt det rinna av ordentligt
6. Lägg tillbaks spenaten i kastrullen och tillsätt creme fraiche Värm försiktigt tills stuvningen är krämig. Smaka av med salt och peppar
7. Skala och skiva den gula löken. Ansa och skär salladslöken i grova bitar
8. Hetta upp olja i en panna och stek löken. Krydda med salt och peppar
Lägg upp på tallrik champinjonhattarna tillsammans med spenat och löken. Riv parmesan över
Till detta passar det bra med en mörk öl


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0