Kallskuren oxfilé






Igår firade jag min svärmor som fyllde 70 och vår dotter som fyllde 25 i torsdags. Vi bjöd på buffé med kallskuren oxfilé

16 personer

2 st oxfiléer på ca 1,5 kg styck ( färsk Brasiliansk)
Santa Marias Pepparmix
Santa Marias BBQ Sauce Hickory
Salt
Smör
Sockerärtor
1 påse Fransk Sallad
Crema de Balsamico

1. Putsa oxfilén
2. Sätt ugnen på 120 grader
3. Lägg upp Pepparmix på en tallrik och lite kvarn salt
4. Klappa in kryddmixen runt om oxfilén
5. Bryn filén i smör i het panna
6. Lägg upp på ugnsfat. Häll lite smält smör över
7. Ställ in i ugn till 58 grader. När den når ca 45 grader pensla på BBQ Såsen runt om
8. Lägg upp oxfilén på fat och låt den kallna. När den har kallnat ställ in i kylskåp. Spara skyn och gör en sås med grädde och creme fraiche efter eget tycke och smak
9. Tag ut oxfilén ur kylskåp och låt den bli rumsvarm
10. Skär oxfilén i jämn tunna skivor
11. Lägg upp på stort serveringsfat Sallad i botten och runt om kanterna sockerärtor. Oxfilén vackert upplagd på salladen och lägg en liten string med Balsamico runt om
Till detta serverade vi en potatisgratäng, en varm och kall sås samt stort sallads fat. Vi drack Rawson´s Retreat Syrah Cabernet till

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0